Осъденият за цигара марихуана е ХИВ позитивен гей

33-годишният Светлин Пенев, в защита на когото вчера в парламента бе внесена цигара с марихуана, е разследван за сексуално престъпление от Районната прокуратура във Варна. В знак на протест срещу присъдата на Пенев активистът Радослав Стоянов извади джойнт и поиска затворникът да бъде помилван от президента.

Срещу Светлин Пенев има образувано на 6 януари 2012 г. производство по член 157(1) от Наказателния кодекс, предвиждащ от 2 до 8 години затвор за полово сношение с лице от същия пол след употреба на сила, заплаха или използване на положение на зависимост, твърди Дарик.

Пенев е ХИВ позитивен и е многократно осъждан за кражби и грабежи. Той беше задържан от варненската полиция през месец юли миналата година заедно с 18-годишната Катя Русева. От тогава е зад решетките с мярка за неотклонение “задържане под стража”, която съдът на няколко пъти потвърди.

Срещу Пенев са повдигнати обвинения за притежание на наркотици с цел разпространение и за систематично предоставяне на помещение за употреба на наркотици на неограничен кръг от лица, каза говорителят на Окръжната прокуратура в морския град Радослав Лазаров. Тъй като до края на 2011 г. не бил даден ход на делото, то е отишло в Специализирания съд. Срещу Пенев е имало и материали за блудствени действия с малолетни и непълнолетни лица, които са били изпратени на Районната прокуратура, добави Лазаров.

Снимка: flickr/incognitto

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Осъденият за цигара марихуана е ХИВ позитивен гей”

  • светлин пенев написа на 17 април, 2014, 15:55

    по отношение на статията която ме касае напианото за спин заболяването е лъжа както и това за блудството ,,,сезирал съм прокуратурата,ако желаете да изясним всичко ми пишете на адрес   ул,хр.смирненски 19 зоот варна светлин пенев

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in