Тествай се безплатно за СПИН в Деня на Любовта

Безплатни тестове за ХИВ ще могат да си направят всички желаещи в Деня на Любовта. На 14 февруари мобилни кабинети в София, Пловдив и Стара Загора ще предлагат безплатно и анонимно изследване за ХИВ в рамките на втория етап на Националната АНТИСПИН кампания. През тази година тя се провежда под мотото „Бъди в час” и се организира от Министерството на здравеопазването и Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”.

София на посетителите на търговските комплекси „Скай Сити“ в кв. „Гео Милев“ и „Мол София“ на бул. „Стамболийски“ ще се предлага бърз тест на ХИВ – статуса. Мобилни кабинети на Асоциация „Здраве и бъдеще“ ще бъдат на входовете на двата търговски комплекса от 11.00 до 16.00 часа. Доброволци ще раздават информационни материали и презервативи.

Първият етап на Националната АНТИСПИН кампания започна на 1 декември и обхвана 124 000 млади хора. От тях 4 765 души са се изследвали за СПИН. Данните показват, че през 2009 г. са открити 171 нови случая на ХИВ-серопозитивни лица. 53 на сто от тях са млади хора на възраст 16-29 г., а 3,5 процента- от 16-18 г.

Снимка: Димитър Василев

Етикети:

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Тествай се безплатно за СПИН в Деня на Любовта”

  • nikolay написа на 17 февруари, 2012, 18:22

    недейте, половината ще сте болни

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in