Мартин Карбовски: „ Младежите в Студентски са дезориентирани, пияници и простаци”

„Младежите в Студентски са дезориентирани, пияници и простаци”. Това е виждането на журналиста за младежите в Студентски град. Карбовски заяави мнението си пред студенти в УНСС. Гостуването му предизвика небивал интерес от страна на учащите. „Аула Максима” се оказа малка, за да побере всички желаещи да се срещнат с журналиста.

Близо 500 студенти пренебрегнаха лекции и упражнения, за да чуят мислите и възгледите на Карбовски. На срещата-разговор той отговаряше на въпроси на студенти във всички сфери на образованието и медиите, свързани с работата му като журналист и не само. Гостът отново не изневери на острия си и провокативен стил на говорене. Вулгарните изрази обаче не възмутиха аудиторията, която явно вече е свикнала с уличния жаргон на журналиста.

Карбовски направи паралел между студентите от преди 20-тина години и днешните. Разликите се оказаха потресаващи. По негово време студентски град е имало овощни дръвчета и тумби от младежи, гонени от дядовци, за да не крадат продукцията. Според думите му в Студентски град някога са се пасяли крави.

„Студентите нямаха самочувствието на свободни хора. Някои работеха по партийна линия и това е”, коментира Карбовски и добавя „те нямаха свобода, а днешните я имат – само че не знаят какво да правят с нея”.

Според журналиста образът на съвремения студент е доста по-различен: „Малдежите в момента са свободни, но определено те са дезориентирани, пияници и простаци. В миналото в Студентски град имаше читални, в последствие в тях започна да се пие, а в момента – няма читални”, припомня си Карбовски.

В заключение журналистът призова младежите да си намерят работа. Според него тя бавно, но сигурно носи дивиденти и се осмисля с времето.

Димитър Василев

Етикети: ,

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Мартин Карбовски: „ Младежите в Студентски са дезориентирани, пияници и простаци””

  • piqch написа на 17 февруари, 2012, 18:21

    Tochno toi da ne govori koi kakuv bil

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in