Маршрутка блъсна и уби 22-годишна студентка

22-годишна студентка е била блъсната и убита от маршрутка в Студентски град в София на 14 февруари, съобщи bTV.

Около 22 часа в Деня на влюбените 22-годишната студентка от Плевен Марияна Карабулева тръгва заедно с приятели към столично заведение, за да празнуват.

Тъй като тротоарът е непроходим от сняг, младежите се движат по пътното платно, но спазвайки правилата – срещу движението.

В другото платно се е движел автобус, а зад него маршрутка, чийто шофьор решил да изпреварва. Участъкът не е бил осветен и при изпреварването маршрутното такси удря момичето в гръб. Студентката умира на място.

„Както си вървях чух два силни удара. Като се обърнах, видях, че след като е блъснала Марияна, маршрутката се е ударила в автобуса. След удара Марияна е прехвърчала някакви метри и падна в краката ми. Главата й беше разбита и имаше кръв навсякъде“, разказва приятелят на загиналото момиче – Симеон Прусийски.

Участъкът, където е станал инцидентът, е тесен и изпреварването е забранено. Експертиза ще установи дали освен другите нарушения, шофьорът на маршрутката Димитър Димитров не се е движел и с висока скорост. Той не е задържан.

Днес Марияна е била погребана в родния си Плевен.

По случая има образувано досъдебно производство, което се води в СДВР в сектор „Разследване на транспортните престъпления”.

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Маршрутка блъсна и уби 22-годишна студентка”

  • drago написа на 17 февруари, 2012, 19:11

    крайно време е да въведат някви закони в тази държава :((

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in