Студентски град тъне в марихуана и амфетамини

Немалка част от младежите в Студентски град употребяват дрога, макар и не системно. Най-разпространени са марихуаната и амфетамините.

Най-полулярният сорт марихуана е т.нар. холндец. Разфасовките са по половин или един грам, които са на цени 15 и 30 лв. Българската трева е по-евтина – към 10-15 лв. за грам, но е и с много по-ниско качество. Марихуаната се продава най-вече през светлата част на денонощието и не се пуши в дискотеки заради специфичната й миризма.

Вечер по заведенията се продава и кокаин. Той се купува от „гостите“ в Студентски град, които обичат да показват класа. Грам от него се продава за около 140 лв., половинката е 70 лв. Повечето студенти не могат да си го позволят и си взeмат амфетамини.

Действието на кокаина е между половин и един час, на амфетамина – 5-6 ч, а на метамфетамина – до 15-16 ч. Затова студентите си вземат от синтетиката, която е по-евтина и държи по-дълго. Малко от тях могат да си позволят кокаин.
Студентски град е удобно място за складиране на дрога, показва полицейската практика. Това е така заради занижения контрол по общежитията. Не прави впечатление влизането на непознати.

StudentCity припомня, че Служители на отдел „Наркотици” – ГДБОП откриха половин килограм амфетамини в студентска квартира в столицата при специализирана операция в Студентски град през изминалата година.

Петима са задържани непосредствено след сделка за покупко-продажба на наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Антимафиотите се насочили към Студентски град по предварителна информация за разпространяване на наркотици в една от квартирите в блока. 40 грама бяло прахообразно вещество, реагирало при теста на амфетамин, е иззето при обиските на петима, заварени в студентската стая.

Етикети: ,

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in