8 съвета за успешно интервю

Интервютата за работа могат да бъдат доста стресиращи, затова сайта studentcity.bg Ви предлага 8 полезни съвета, за да смаете интервюиращия срещу Вас.

1. Направете си домашното-непременно проучете компанията, за която кандидатствате. Освен това, е хубаво да знаете и за каква позиция кандидатствате, за да покажете, че се интересувате достатъчно. Ако е възможно дори проучете хората, които ще Ви интервюират.

2. Бъдете подготвени с материали- ако имате предишен опит на подобна позиция, задължително носете свои продукти или материали.

3. Игра на роли- след като се подготвите добре, започнете да разигравате различни ситуации. Предполагаемите въпроси винаги са едни и същи от рода на: “Защо сте напуснали предишната си месторабота?“, ето защо трябва да знаете какво да отговорите на тях.

4. Поддържайте контакт с очите- като гледате интервюиращия в очите показвате, че имате интерес към работата.

5. Бъдете позитивни- най-вече избягвайте негативни коментари за старите си работодатели.

6.Опитвайте се да свързвате отговорите си с компанията и нейните цели. Фокусирайте се върху ваши постижения, които биха били полезни на компанията.

7. Адаптирайте се- към стила в офиса, облеклото и тона на говорене. Интервюиращият е този, който диктува посоката на разговора.

8. Окуражавайте- интервюиращия да споделя повече за компанията си. Така със сигурност ще демонстрирате, че искате да работите там.

Етикети:

За автора:

е написал 93 статии в този сайт.

Един коментар за “8 съвета за успешно интервю”

  • пууууу написа на 3 март, 2012, 19:54

    Az gi pravq tezi ne6ta i pak ne me vzemat na rabota.. :d

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in