Намаляват престъпленията в Студентски град

Престъпленията в Студентски град намаляват. През 2011 година те са 358 в сравнение с 577 за 2010 година, заяви днес вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той допълни, че са приети редица превантивни мерки, за да се предотвратят престъпленията – МВР работи в сътрудничество с ВУЗ-овете и се провеждат специализирани полицейски акции за шофиране след употреба на алкохол.

Обясненията на Цветанов дойдоха в отговор на въпрос на депутата от “Атака“ Десислав Чуколов за продължаващите нападения в Студентски град. Според народния представител Студентски град се е превърнал в българския Лас Вегас.

Той припомни случая с 20-годишния Спас Цанов, който беше жестоко пребит на 10 февруари вечерта от няколко пияни мъже и попита докъде е стигнал случаят.

Чуколов призова да не се чака нов такъв инцидент, а правителството и общината да вземат мерки. Студентски град да се превърне в кампус, където студентите да могат да учат добре, поиска той.

Вътрешният министър заяви, че свидетелите по случая с Цанов не са пожелали да свидетелстват и това прави невъзможно разкриването му.

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

2 коментара за “Намаляват престъпленията в Студентски град”

  • фон ичи написа на 25 февруари, 2012, 13:48

    Цв. Цв… 😀

  • Бойчо Огнянов написа на 3 март, 2012, 20:42

    Разбра се,кои са убийците!
    Ето ви обективните предпоставки,истината>Случилото се,макар и за съжаление,е поредният логичен инцидент в Студентски град.Причината е ненормалната обстановка там,с най-много заведения с алкохол,много са денонощно работещи,има дрога,хазарт и всичко за което се сетите. Причината не е в един или друг младеж,а в това,че целия порок е заведен директно при младите на България,там,някои още деца.Главният въпрос е кой е разрешил там заведенията,на кого са,кой печели милиони от тях,кой взима рушвети по узаконяването им,при наемите и т.н.Това са наистина милиони и работата е направо опасна.Вижте кои медии,телевизии и пр.неглижират проблема и обвиняват за това този или онзи младеж.Пита се-защо се прикрива всячески проблема??!!Тези заведения се контролират от червена бандитска олигархия,това е!Това е вреди на националната сигурност,защото съсипва бъдещето на България,нейните млади и умни хора!Това също е и директно източване на парите от държавата.Симулира се уж уреждането на децата в общежития,със символични наеми,не се плаща парно,вода и т.н.Но спестените от децата за жилище пари(които са им давани и от измъчени,често бедни родители някъде в страната)отиват директно в тези заведения,където се лее алкохол и други отрови,деградираща обстановка и чалга,проституция и насилие. Впрочем в същия блок имаше двойно убийство преди време,май всички са го забравили!!??

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in