Монтирайте ни камери!

В Студентски град в София трябва да се сложат видеокамери, за да се намалят престъпността, пътните произшествия и други инциденти – около тази идея се обединиха полицаи и студенти.

Ако се сложат камери около Зимния дворец, на кръстовището при УНСС и зала „Христо Ботев“, ще се обезопасят близо 70% от територията. Така може и да бъдат залавяни нарушителите на пътя“, казват в 7-о РПУ пред журналисти.

„Не можем да сложим до всяка дискотека и до всяка кръчма по шестима полицаи, за да ги разтървават навреме. А и това пак не е гаранция, защото те, като излязат навън, се причакват някъде в района.”

Ако има проблеми в Студентски град, те са свързани с дискотеките и заведенията, които работят до 4-5 ч сутринта. Тогава обикновено стават инцидентите, защото пиенето идва в повече. В последните години не може да се говори за масови побоища. Случват се, но не толкова често и обикновено приключват с леки телесни повреди.

Дискотеките и заведенията с денонощен режим, като стрийт барове, магазини, по-оборотните клубове, остават най-опасните места в Студентски град.

Рискови са зоните на Зимния дворец, ул. „Атанас Манчев“ и ул. „8 декември“. Там се намират най-посещаваните дискотеки.

Освен хулиганските прояви в Студентски град се регистрират и други престъпления – кражби, пласиране на наркотици, хулиганство. В сравнение с м.г. са заловени двойно повече пласьори. Това се отдава на повишения опит на криминалистите.

В полицията отчитат, че пропускателният режим в общежитията все още е на незадоволително ниво и не се изпълняват препоръките, една от които е да има определен час, докогато може да се влиза.

Само в сградите на един от университетите има забрана за посещения на външни лица след 24 ч. На другите места има опция гостът да си плати нощувката. В повечето случаи обаче това става нелегално.

А няколко камери биха направили градчето по-спокойни място за живеене. „Монтирайте ни камери”.

Снимка: Димитър Василев

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

2 коментара за “Монтирайте ни камери!”

  • ioko написа на 1 март, 2012, 14:46

    za kvo, da stanem policeiska durjava li?!?

  • bobec написа на 1 март, 2012, 14:47

    Не, за да ни пазят, кретен!

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in