Изритват те от общежитието, ако поркаш в стаята

Студенти да бъдат изключвани от общежитията, ако бъдат хванати два или три пъти с алкохол в стаята. Това е едно от предложенията, които ще направи началникът на столичното Седмо районно Ани Петрова за подобряване на сигурността в Студентския град, пише Монитор. Според нея е абсолютно недопустимо, докато едни се опитват да учат, в съседната стая да се вихри шумен купон. Една от мерките за повече сигурност в градчето на студентите в София е именно категоричната забрана за внасяне на алкохол в общежитията. Причината за предложението е, че последното пиянско сбиване, при което смъртоносно беше намушкан в гърба първокурсникът Марио Данчев, е станало не пред или в дискотека, а именно в стая от общежитие. Промяната може да се въведе с изменение на вътрешния правилник за реда в общежитията.

Друго предложение на полицията е портиерите да не допускат пияни студенти в блоковете. Според униформените ефективна мярка за затягане на дисциплината е въвеждането на вечерен час – 24ч. За тези, които работят нощни смени, няма да има опасност да останат отвън, тъй като могат да си извадят удостоверение от работата, че свършват късно, и с него да се прибират.

Председателят на Националното представителство на студентските съвети – Ангел Георгиев, пък предлага да се въведат глоби и санкции и дори изключване от ВУЗ за пиянски сбирки и всякакъв вид разюздано поведение в стаите на студентските общежития. Членовете на представителството и дирекция „Висше образование“ се договориха да изготвят конкретни предложения за промени в наредбата за правилата за вътрешния ред в общежитията, които да обсъдят МОМН.

Изключване от общежитието и от университета, загуба на студентски права, лишаване от стипендия и орязването на други студентски привилегии са сред възможните санкции за разюзданите, пияни и агресивни обитатели на общежитията.

За автора:

е написал 93 статии в този сайт.

8 коментара за “Изритват те от общежитието, ако поркаш в стаята”

 • Деляна написа на 4 март, 2012, 17:04

  „Според нея е абсолютно недопустимо, докато едни се опитват да учат, в съседната стая да се вихри шумен купон.“
  е сетиха се.. аз се оплаквах, оплаквах от шумни съседи, какво ми казаха след не знам кое оплакване, молба и жалба: Вие нямате проблем.
  Има си заведения, няма нужда да пречиш на околните.

 • Винкел написа на 4 март, 2012, 17:44

  Ай да видим как ша ма изгонят

 • Пешката написа на 4 март, 2012, 17:57

  Е, Дели, никой не казва, че трябва да ти дънят на главата всяка вечер. Ама какво ти пречи на тебе, ако аз си имам алкохол в стаята? И си пийвам вечер по едно със салатката? А и не мисля, че се вдигат особено купони по време на сесията, че да не може да се учи. Просто трябва да се измисли като хората, това не е решение!

 • donk написа на 4 март, 2012, 19:32

  Само с полиция могат да ми забранят да купонясвам

 • Деляна написа на 4 март, 2012, 22:56

  имах предвид частта с купона 😉 не ми пречи алкохола в стаята.. а повярвай ми на моите мили съседки изобщо не им пукаше за сесията и нито разговори с тях помогнаха, нито молби и жалби до домоуправителката
  както и да е съмнявам се някога нешо да се промени

 • Tedi написа на 14 март, 2012, 18:19

  Не мога да разбера как точно ще ме хванат с алкохол в стаята, като по принцип нямат право да влизат в нея. А колкото до купоните – не само,когато има купон може някой да пречи на ученето. Силна музика се слуша от доста хора по всяко време. Съгласна съм, че не трябва да ги има пияните изпълнения на студентите,обърнали студентския си живот в свободия. Но да заключват пълнолетни хора в 24ч или в 22ч… това надали е най-добрия вариант.

 • Tedi написа на 14 март, 2012, 18:24

  И да сбивания има постоянно във всяка една дискотека, която съществува в Студентски град. И какво стана, когато убиха момче пред дискотека? Затвориха ли всички дискотеки и чалготеки ? 

 • Надя написа на 29 ноември, 2013, 12:01

  Първо да изгонят министърката на образованието защото тя пуши в кабинета си, а ПУШЕНЕТО В ОБЩЕСТВЕНИ СГРАДИ Е ЗАБРАНЕНО!

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in