8-ми март – малкият Свети Валентин

Докато мнозина спорят дали 8 март е Ден на жената, майката, любовницата или колежката, бг студентът не губи време и е готов да отбележи подобаващо всеки празник. На 8-ми кръчмите в печалноизвестния напоследък Студентски град са пълни до дупка. Като Свети Валентин, но на бис. При това – low cost, заради страхотните цени на куверта. „Няма свободни места от 2-3 дни. Всичко е резервирано и платено“, присвиват рамене управителите на ресторанти и пицарии.

Макар повечето студенти да гледат на 8-и като Ден на мама, повечето от тях го празнуват в компания. „Почти всичко е резервирано от компании поне от 6-7 души. Двойките са малко“, разказват управители.

За 8 март цените в градчето са се стопили почти наполовина. Ladies’s night има за всички – кувертът със салата, основно, алкохол и безалкохолно, е между 15 и 20 лв. За сравнение, цените за отминалите наскоро студентски празник и 14 февруари бяха по-високи, като кувертите варираха между 25 и 35 лв. Не са малко и заведенията, които вместо на твърдо меню, както обикновено, залагат на минимум свободна консумация, но заплатена предварително.

Има и студенти, макар и малко, които отхвърлят Деня на жената и го считат за социалистически.

Въпреки разнообразните мнения и начини на прекарване на 8 март повечето ще се откъснат от академичното ежедневие, за да обърнат по едно малко с приятели. Не е важно какво се празнува. И при студентите както при повечето българи важи максимата – поводи да има, ще празнуваме. А на 8-ми марат много цял Студентски град празнуваше.

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

4 коментара за “8-ми март – малкият Свети Валентин”

 • dodо написа на 9 март, 2012, 9:56

  естествено, дайте ни евтин алкохол и поводи и стой да гледаш

 • вани написа на 9 март, 2012, 9:58

  какво е това тъпо заглавие??

 • Dimi написа на 9 март, 2012, 10:18

  Заглавието е оригинално, каво искате вие? Някакви сухи новини ли? Моля ви се. И додо, никой не иска да ти гледа пиянските изцепки…

 • Mira написа на 15 февруари, 2017, 15:58

  I thought I’d have to read a book for a divcosery like this!

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in