Общежитията под ключ след 22 часа, пияни също няма да се допускат

Никой няма да бъде допускан да влиза в общежитията салед 22:00 часа.

Това бе решено на извънредно заседание на ректорите от 16 ВУЗ-а. Забраната не касае живущите в бкоковете, които влизат с електронни карти.

Мерките влизат в действие от 5-ти април.

Младежите, които не се съобразяват с вътрешния ред, ще бъдат отстранявани от сградата. Друга мярка е недопускането на студенти във видимо неадекватно състояние вътре в сградата, съобщи пред БНТ председателят на Съвета на ректорите и шеф на Медицинския университет в София проф. Ваньо Митов. Общежитията са място за учене и живеене и трябва да се осигури спокойствие в тях, категоричен беше проф. Митов.

Предстои изготвянето на единен правилник за вътрешния ред, който ще бъде обсъден и приет на заседание на Съвета на ректорите от всички университети в страната. По сега съществуващите правила университетите не можеха да отстраняват студентите, които системно нарушават реда, обясни още проф. Ваньо Митов. Ще бъде направена и ревизия на всички охранителни фирми, с които вузовете имат сключени договори. На МВР ще бъде предложено да отнема лицензите на охранители, които не се грижат добре за реда и пропусквателния режим в студентските сгради.

Етикети:

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Общежитията под ключ след 22 часа, пияни също няма да се допускат”

  • дора написа на 13 март, 2012, 11:58

    Решението – звънкаш един телефон и някой слиза да ми товори. Ректорите пак не са го измислили!

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in