Делят младежите на висшисти и лентяи

Безработните младежи да бъдат разделени на висшисти и на такива, които никога не са работили и нямат професия.

Това предлагат от КНСБ, цитирани от Монитор, като ефективна мярка за борба с младежката безработица. Според тях в програмите за стимулиране на заетостта трябва да има и трета група, която да подготвя младежите с увреждания да намерят професионална реализация в живота.

През последните 10 месеца от следването си младежите ще стажуват по специалността, която учат. Стажът ще е по 4 часа на ден, 5 дни в седмицата, като през това време студентите ще получават стипендии.

След като студентите се дипломират, ще им бъде осигурена работа в продължение на 6 месеца, през които ще получават възнаграждение от 600 лв.

Целта е да се даде шанс на младите хора да покажат натрупаните през годините умения. Програмата е подобна на съществуващата „Старт на кариерата“, в която досега са участвали 1720 души, а социалното министерство е отделило 5 млн. лв.

Участниците в програмата ще преминават курсове за компютърна грамотност и чуждоезикова подготовка. В случаите, когато регистрираните в бюрата по труда не намират работа в продължение на 2 месеца, ще преминават през мотивационно обучение.

Етикети:

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Делят младежите на висшисти и лентяи”

  • stoyana написа на 14 март, 2012, 14:56

    поредната глуоиста ако питате мен, аз съм от вторите :))

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in