Над 260 студенти са започнали кариерата си със стаж в Globul

През изминалите осем години в стажантската програма на GLOBUL и GERMANOS са участвали над 260 студенти от редица български и чуждестранни университети.  

Тази година в нея ще могат да вземат участие 50 студенти от български и чуждестранни висши учебни заведения.

GLOBUL и GERMANOS ще приемат стажанти в общо 10 дирекции на компанията – „Финанси”, „Човешки ресурси и администрация”, „Право”, „Грижа за клиента”, „Маркетинг и комуникации”, „Снабдяване и логистика”, „Информационни технологии”, „Телекомуникации”, „Радио комуникации”, „Изграждане на мрежата”.

В кратко интервю за studentcity.bg Елина Цанкова, старши ПР-специалист в компанията, дава подробности за стажа:  

„Стажът е платен за всички студенти, които биват поканени да се включат в него, като продължителността му е от четири до шест седмици. Подборът на кандидатите включва провеждане на тестове, логически задачи и интервюта. Процесът на селекция преминава през няколко етапа, като по време на индивидуалните интервюта се изследват мотивацията и очакванията на стажантите за програмата. Задължително изискване и за двете компании е доброто владеене на английски език. Познанията в съответната област, за която кандидатстват студентите, също се отчитат като плюс. Най-добре представилите се стажанти биват поканени да удължат стажа си или да останат на постоянна работна позиция в GLOBUL или GERMANOS.

Около 20% от студентите, които участват в Стажантската програма, учат или са завършили университети в чужбина. Почти всяка година сред тях има и по няколко чуждестранни студенти, като основно условие за тях също е отличното владеене на английски език“.

Желаещите да участват в програмата могат да кандидатстват онлайн на адрес: http://www.globul.bg/bg/ncareers.html или да изпратят своя автобиография и мотивационно писмо на traineeship@globul.bg до 15 април 2012 г. Подробна информация за Стажантската програма на GLOBUL и GERMANOS е достъпна на интернет страницата на оператора www.globul.bg, в кариерните центове на университетите, както и в най-популярните сайтове за търсене и предлагане на работа.

Етикети:

За автора:

е написал 93 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in