Студентите излизат на протест против вечерния час в Студентски град

Студенти ще протестират против вечерния час в Студентски град. Младежите не са съгласни с правилата за затягане на контрола, които ще влезат в сила от 5-ти април.

Евентът е насрочен за 23 март (петък). Все още няма уточнено място и час, защото се изчакват представители на всички вузове да регламентират исканията си. Едва тогава ще се пристъпи към по-мащабна организация. За сега всичко се планира само във Фейсбук. Над 600 човека са заявили присъствие на протеста в социалната мрежа.

Студенти от ТУ вече изразиха мнението си и изпратиха отворено писмо до доц. д-р инж. Б. Дамянов – началник на отдел СОС към ТУ-София с конкретни питания:

• С какво ще помогне въвеждането на вечерен час за предотвратяването на инцидентите в Студентски град, като нито един от предходните не е пряко причинен от излизането на хора от общежитията или допускането на външни лица след 22 часа?

• С какво ще помогне поставянето на камери за наблюдение на коридорите на студентските общежития, като отново отбелязваме, че нито един от инцидентите не се е случил на посоченото място и не би могъл да бъде предотвратен с помощта на видео наблюдение?

• Колко ще струва поставянето на камерите и не се ли прави това с цел симулиране на дейност или нечия облага?

• Защо парите, които биха се дали за скъпо струващи камери не се инвестират в ремонт на стаите в блоковете, които са в плачевно състояние? Трябва ли фасадата на блоковете да продължава да се руши и отговорните лица да нехаят? Вече има пострадали коли от падащата мазилка, трябва ли да пострадат хора, за да се предприемат необходимите действия?

Снимка: Димитър Василев

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Студентите излизат на протест против вечерния час в Студентски град”

  • . написа на 16 март, 2012, 10:10

    Аз живея в Студентски град и мисля, че е крайно време да се вземат мерки против простотията и селянията. Не просто вечерен час, а трябва да се затворят всички питейни заведения! От Студентски град трябва да излизат образовани и любознателни млади хора, а не алкохолизирани олигофрени, каквито са повечето тук. Всички точки от изготвените искания са необоснователни. Мога само да се съглася със спешната нужда от ремонт на сградите, но при положение, че в тях живеят прасета, които знаят само да рушат и да серат навсякъде, няма смисъл да се харчат пари за такива идиоти.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in