Изгониха първите 17 пияници

Ако се готвите за купон в общежитие на Техническия университет, много внимавайте с бутилките. Скоро охраната може да започне да ви спира, ако ви види да носите „съмнителни обеми“ алкохол към стаята. И като първа стъпка – да не ви разреши да ги отнесете до крайната точка. А ако ви е навик – да последва наказание и дори отстраняване от общежитието. Това са част от препоръките на ректорското ръководство за засилване на контрола в сградите.

Бодигардовете очевидно ще го отнесат заради последните инциденти в общежитията, защото и УНСС се готви да обяви нов конкурс за охранителна фирма, към която ще има завишени изисквания. „Открихме нарушения на охранителя в ситуацията със студента, който бе убит неотдавна“, разказа зам.-ректорът проф. Валентин Кисимов. „Той е допуснал заедно с единия от близнаците външен човек, без дори да го накара да се запише в книгата на входа“, поясни Кисимов.

„Все още умуваме къде са границите по отношение забраната на алкохола. Това все пак са пълнолетни хора, а общежитието е техен дом. Не можем да забраним на почерпен човек да си влезе вкъщи, нали“, каза проф. Кисимов.

Забраната да влизаш подпийнал обаче ще влезе в сила заедно с новия общ правилник, за който особено настоява шефът на съвета на ректорите проф. Ваньо Митев. „Всички мерки, които ние вземаме, обаче са палиативни. Държавата трябва да прецени дали иска на това място дискотеки или общежития – не може и двете“, каза той.

Снимка: Николай Николов

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in