ИФ към СУ организира студентски куиз или как да се забавляваме със знания

На 14.03.2012 г. се проведе първият студентски куиз в Софийски университет и по-специално в Исторически факултет, организиран от Факултетен студентски съвет със съдействието на Деканата и участието на гл.ас. Никола Дюлгеров, като водещ.

В куиза взеха участие седем отбора – четири от специалност История, по един съответно от Минало и съвремие на Югоизточна Европа, Етнология и Археология.

Точно в 19.00 водещият на мероприятието гл.ас. Н.Дюлгеров даде началото на играта, която започна с тематичния кръг по „История на България”, веднага след това играчите трябваше да се настроят за секцията История на света, като след нейния край предстоеше да бъде обявено временното класиране на отборите. След кратка пауза, водещият обяви и резултатите от първи и втори кръг, като четири от отборите Етно, Резус фактор, Вавилон и Книжни плъхове бяха с равен резултат – 16 точки, само на една крачка след тях бяха Спарта с 15 точки, Индиана Джоунс с 14 точки и МСЮЕ с 13 точки. Така близките резултати предвещаваха оспорван сблъсък в следващите четири кръга, като атмосферата на състезанието беше допълнително стимулирана от публиката, която през цялото време енергично подкрепяше своите фаворити.

С разлика от само 1 точка на първо място се класира отборът на Книжните плъхове с 43 точки, който въпреки емоционалната и оспорвана игра успя да запази хладнокръвие и да надиграе своите противници. Веднага след тях се нареди отбора на Спарта с 42 точки, а на трето място остана отбора на МСЮЕ с 40 точки.

Книги бяха дадени на първите три отбора, а Книжните плъхове получиха и специални грамоти за извоюваната победа. Разбира се всички участници получиха и бира, с която да се поздравят за достойното представяне. С това приключи и първият проведен студентски куиз, който донесе нещо ново във факултета, нещо различно и нещо, което изправи различните специалности една срещу друга, в оспорвана битка на знания. Надяваме се, че това ще стане една традиция за Исторически факултет, а защо не и за другите факултети в Софийски университет? Във време като днешното, нека да покажем, че можем да се забавляваме със знания!

Автор: Сима Биволарска

Снимки: Зорница Радулова

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in