„ЕГО ПОЛИТИКО“ обявява конкурс за студентски проект-симулация на политически процес

Студентското сдружение „ЕГО ПОЛИТИКО“ обявява конкурс за участие в студентски проект „Homo Politicus – Арена за политически битки“. Семинарът ще се проведе от 18 до 22 април 2012 г. в хотел в Природен парк „Витоша”*.

Проектът „Homo Politicus – арена за политически битки” представлява симулация на политическия живот, включваща някои от основните процедури на демократичното общество – избори, коалиционни преговори, формиране на правителство и решаване на конкретен проблем в условията на засилен медиен интерес и активна опозиционна дейност.

Ще бъдат избрани пет отбора по трима души, представляващи различни политически идентичности, както и четирима журналисти, отразяващи дейностите по проекта. Всички политики, решения и дебати ще бъдат отразявани във фейсбук, където външни наблюдатели в реално време ще могат да ги оценяват и по този начин да повлияят на политическата надпревара.

Желаещите да участват в симулацията следва да формират екип, като всеки от участниците изпълнява някоя от ролите, описани във формуляра за кандидатстване.

Апликационната форма за журналисти е предназначена за тези, които желаят да представляват медиите в рамките на проекта. Кандидатстването в този случай е индивидуално, т.е. няма изискване за формиране на екип.

Условия за участие:

– Възраст от 18 до 22 години;
– Студенти от направление „Политически науки”, Политология, Международни отношения, Европеистика, Право, Журналистика, Връзки с обществеността и други хуманитарни и социални специалности;
– Студенти, които не са последен курс на обучение;
– Интереси в сферата на политиката, журналистиката и масовите медии;
– Комуникативни и организационни умения, добри аргументативни умения, способност за работа в екип.

Крайният срок за кандидатстване е 23 март 2012 г., а резултатите ще бъдат обявени на 30 март 2012 г.

Формуляр за участие – политици

* Разходите на участниците в проекта, включително за транспорт от гр. София до хотела, настаняване и храна, се поемат от организаторите.

За повече информация – office@egopolitico.org

Етикети:

За автора:

е написал 93 статии в този сайт.

Един коментар за “„ЕГО ПОЛИТИКО“ обявява конкурс за студентски проект-симулация на политически процес”

  • Пешката написа на 18 март, 2012, 17:02

    Т’ва звучи яко! :)

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in