Искат спешни промени за бригади в САЩ

Студентите от други страни, които идват на бригади в САЩ, са изложени на риск от малтретиране. Това пише в доклад на Службата на Генералния инспектор към Министерството на правосъдието на САЩ, цитиран от Асошиейтед прес. В документа се препоръчват незабавни и сериозни промени.

Службата настоява обхватът на програмата, при която чуждестранни студенти могат да пътуват и работят в САЩ до четири месеца на година, да се ограничи, докато „не бъде доказано, че е обект на строг контрол“.

„Много от гостите са млади хора – гимназиални ученици или студенти, и тяхната безопасност и благосъстояние по време на престоя им в САЩ е от първостепенно значение“, се казва в доклада.

Според него студентските програми се администрират лошо и се налага да бъдат преструктурирани и прехвърлени под контрола на друг правителствен орган. Това може да е Министерството на труда.

Говорител на Генералния инспектор призна пред журналисти, че неговото ведомство не може да задължава Държавния департамент да прави промени. Това е работа на Конгреса, обясни той.

Миналата година Държавният департамент се отказа от плановете да изисква проверка чрез ФБР на пръстови отпечатъци на лицата, които приемат чуждестранни студенти, въпреки множеството оплаквания за сексуално малтретиране и физическо насилие.

Държавният департамент обяви по-рано, че планира значителни промени в програмата си за студентски бригади за чужденци, от която се възползват „безскрупулни посредници“ за намиране на работа и организирани престъпни групи в секс индустрията. Преди това държавният секретар Хилари Клинтън нареди да бъде направен обстоен преглед на програмата и вече бяха въведени промени.

В нея участват студенти от цял свят, като най-много са тези от Русия, Бразилия, Украйна, Тайланд, Ирландия, България, Перу, Молдова и Полша.

Етикети:

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in