Студeнтите отложиха протеста си против вечерния час в Студентски

Протестът на студентите против вечерния час в Студентски град няма да се състои. Причината за това е неяснотата дали нещо изобщо ще бъде променено в пропусквателния режим на общежитията.

Студентите решиха да изчакат заветната дата 5-ти април. Ако тогава суровите мерки за затягане на контрола в блоковете бъде приета, то младежите непременно ще блокират улиците в Студентски и ще отстояват правата си да се прибират когато си поискат.

„Нека се знае колко сме и ако искаме да направим нещо по въпроса – можем” , коментира в социалната мрежа една от организаторките на протеста.

За момента строг режим в общежитията е въведен само в някои от блоковете на ТУ. Очаква се от 5-ти всички блокове да бъдат заключвани в 22 часа, а магнитните карти на студентите да престават да работят. Строгите мерки за сигурност се взимат, след като на 29 февруари 19-годишния Марио Данчев беше убит в стаята си след пиянско сбиване. По случая бе обвинен Илко Радев от Добрич – съквартирант на Марио.

Само за седмица над 1500 младежи се обединиха в група във Фейсбук против вечерния час в Студентски град. Въпреки всичко те остават в стачна готовност. Поне до 5-ти април.

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Студeнтите отложиха протеста си против вечерния час в Студентски”

  • Сиси написа на 27 март, 2012, 13:32

    Жалко, че го отмениха! Аз и много мои приятели сме готови да отидем не само на един протест.И два, и три,… все ще сме там.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in