Близнакът на убития Марио напусна УНСС

Братът на убития Марио Данчев от Перник Мартин прекъсна обучението си в УНСС, защото не намира сили да се върне в Студентски град, където загуби живота си неговия брат близнак, пише в. “Телеграф”. Заедно с покойния Марио Мартин беше първи курс “Администрация и управление”.

“Двамата бяха отличници. Взеха всички изпити с петици и шестици. Мартин имаше само една тройка. Не са оставали на поправителен”, разказа пред репортер на вестника баща им Борислав Данчев. Седмица след инцидента обаче Мартин отказал да се върне в София и да продължи образованието си.

“Шокът за него е голям. Затова взехме решение да прекъсне за известно време”, обясни бащата. Заедно с родителите си обаче първокурсникът трябвало да отиде за последно в УНСС. Щом спрели колата пред университета, Мартин започнал да повтаря: “Няма да сляза. Нямам работа там. Изпитвам ужас от Студентски град, не искам да се връщам повече”.

За да го успокои, Борислав Данчев слязъл сам и отишъл право в ректорския кабинет, където бил посрещнат от проф. Статев. “Ректорът се опита да ме убеди, че Мартин трябва да продължи да учи там. След като ме изслуша внимателно обаче, предложи студентските му права да бъдат прекъснати през втория семестър, а следващата година да продължи откъдето е стигнал. Дали това време ще му е достатъчно, Господ знае”, казва още Данчев.

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

2 коментара за “Близнакът на убития Марио напусна УНСС”

  • боре написа на 28 март, 2012, 13:17

    :(( Потресаваща история

  • Камелия написа на 29 март, 2012, 10:52

    Много тъжно…

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in