УНСС тегли шута на чалгoтеката „Ориент 33“

УНСС  прекрати договора си с наемателя на част от помещенията в студентския стол номер 33. Това обяви пред журналисти ректорът на УНСС проф. Стати Статев.

Досега там се намираше чалга-дискотеката „Ориент 33“.

Решението е взето на извънредно заседание на ректорското ръководство, след като от сдружение „Майки срещу насилието в Студентския град“ алармираха в медиите, че само две седмици след смъртта на наръганото в блок 23 на УНСС момче, е пусната търгова процедура, която ще отвори за още пет години ново питейно заведение в студентския стол.

Дебатът за състоянието на Студентския град се разгоря отново след трагичния инцидент. Според „Майки срещу насилието в Студентския град“ злоупотребата с алкохол е сред основните заплахи за сигурността на студентите. Започнаха проверки на имотите, които университетите отдават под наем, за да се види колко от тях предлагат силни напитки.

Стати Статев каза, че при самия строеж на сградата е било предвидено да има и дискотека. Но сега специална комисия в университета щяла да предложи варианти за преустройство. Ректорът посочи, че ще се надява и на финансиране от просветното министерство, защото възможностите на университета нямало да са достатъчни.

Назначена е също проверка и на останалите обекти, които УНСС отдава под наем, за да се види дали там се продават цигари и алкохол. Според данните на министерството те са 21 на брой.

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

2 коментара за “УНСС тегли шута на чалгoтеката „Ориент 33“”

  • боре написа на 30 март, 2012, 7:47

    браво бе, затваряйте ги всичките, нека направим Студентски истински академичен кампус!

  • nikoi написа на 5 юни, 2012, 17:41

    6e napravite vie drujki , kato nema diskoteki nema da se kolqt i da se ebat po kenefite li ? to tova si e do vuzpitanie ne e do diskoteka :) mnoo prost narod ima be :)

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in