СУ e 681-ят най-добър университет в света

СУ „Св. Климент Охридски” заема 681-во място в класация на най-добрите онлайн платформи на университети в света, направена от най-голямата изследователска организация в Испания – CSIC.

Най-добрият университет в България отстъпва значително от водещите световни ВУЗ-ове. Втори от нашите университети е ТУ-София, калсиран на 1390-то място. Топ 3 се допълва от ХТМУ – 1737 мятсо.

По-назад в класацията са НБУ- 2346-то място, ПУ- 3270-мо и ТУ-Варна на 4951-во място.

Подреждането е направено както на база на уеб-политиката на всеки университет, така и на полезните връзки и линкове, интерактивност, присъствието на преподаватели в мрежата, споделянето на допълнителни материали и виртуален контакт със студенти.

Проучването се съблюдава от Министерството на образованието в Испания. Основната му цел е насърчаване на научните изследвания в интернет, подобряване на научното и технологичното ниво, което ще допринесе за повишаване на интереса от страна на студентите и достигането до потенциално по-големи аудитории.

Начело на престижната класация е американският „Хавард”, спедван от университета в Масачузец и „Станфорд”. Топ британските университети „Кеймбридж” и „Оксфорд” са съответно 24-ти и 36-ти, които също са развили отлични онлайн системи, сайтове и платформи.

Цялостната класация се доминира от университетите в САЩ с 69 представители в Топ 100. От европейските страни най-добре се представя Велокобритания с 5 ВУЗ-а измежду 100-те най-добри.

Класацията се води от 2004 г. и се публикува два пъти годишно. Данни се събират през първите седмици на януари и юли и обхващат повече от 20,000 институции за висше образование в световен мащаб.

Що се отнася до цялостното представяне на най-добрите университети в света , СУ не попада в световните ранкинг системи, които подреждат единствено 600-те най-престижни ВУЗ-а.

Етикети: ,

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “СУ e 681-ят най-добър университет в света”

  • Камелия написа на 2 април, 2012, 12:55

    Пак сме много назад

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in