„Бъди грамотен“ гостува на Технически университет – София

На 03.04.2012 г. от 11.00 до 14.00 часа в Техническия университет – София ще гостува Националната кампания „Бъди грамотен“. Всички желаещи ще могат да тестват своя правопис и да получат безплатна консултация. За тези, които се справят без грешка, ще има награди.

Събитието се организира от Кариерния център при Техническия университет – София и Образователния портал Академика БГ. Идеята ни е да покажем, че бъдещите инженери се справят с граматиката със същата лекота, както и с точните науки. Организаторите са убедени, че грамотността е важно качество за всеки човек, независимо от неговата професия.

Както е известно, от тази година ТУ-София приема кандидат-студенти и с матура по български език. Това е още едно основание ръководството на университета да държи на грамотността на своите настоящи и бъдещи възпитаници. В надпреварата са поканени да участват всички студенти от университета, в това число и чуждестранните.

Тестовете са доста интересни и включват думи, които често се грешат. Мястото на провеждане е до Ректората, в пространството между блокове 1 и 2.

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

3 коментара за “„Бъди грамотен“ гостува на Технически университет – София”

  • мирена написа на 30 март, 2012, 7:48

    звучи интересно, ще се пробвам, мисля, че няма да имам грешки

  • Илия написа на 30 март, 2012, 9:05

    това вече ще е забавно хахаха

  • Яна написа на 4 април, 2012, 11:38

    Е, доста добре се справиха хората!

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in