Бутат кръчмите в радиус от 30 метра от студентските общежития

Баровете и дискотеките, които са на разстояние по-малко от 30 м от общежитията в Студентски град, ще бъдат затворени. Такава промяна ще бъде въведена, след като се промени статутът на блоковете и от сгради за обществено ползване те станат жилищни, обясни пред „Монитор” шефът на образователната комисия в парламента Огнян Стоичков.

В момента работните групи преразглеждали наредбите за обществения ред и търговската дейност на Столична община, за да се синхронизират с тази на строителното министерство и общежитията да бъдат признати за жилищни сгради.

„Ако това се случи, в наредбата за търговска дейност на СО е записано, че заведенията, който се намират и на 30 м от жилищни сгради, не трябва да работят денонощно. Обмисляме варианта да направим дори и до 50 метра”, обясни депутатът.

Той добави, че в момента заведения има дори във входовете на някои студентски блокове. Търговците, на които ще им се наложи да затворят заведенията си, ще го  направят след изтичане на договорите им, повечето от тях обаче са със срок до края на годината, поясни още Стоичков. По думите му с признаването на студентските общежития като жилищни сгради ще се реши и проблемът с по-високата такса смет, която плащат младежите.

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

4 коментара за “Бутат кръчмите в радиус от 30 метра от студентските общежития”

 • Йорданова написа на 2 април, 2012, 6:27

  Синът ми живее в общежитие,на партерния етаж на което има ресторант.От 18 часа до 1-2 през нощта свири толкова силно музика,че е невъзможно нито да прочете и да научи нещо,нито да спи..Ако имахме материална възможност, никога нямаше да ползваме общежитие.Не е нормално в самите общежития да има ресторанти и заведения,които работят късно вечер и пускат силно музика.

 • Николай написа на 2 април, 2012, 12:47

  Значи промяната ще бъде чак догодина, но до тогава всичко ще бъде забравено и пак ще могат да си изкарват парички от незаконните дискотеки и барове!

 • Владимир написа на 2 април, 2012, 12:48

  Значи промяната ще бъде чак догодина, но до тогава всичко ще бъде забравено. И убийствата, и обещанията.

 • Камелия написа на 2 април, 2012, 12:53

  днес ги бутат , утре пак ще си строят

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in