Намериха терен за нов Студентски град

Има подходящ терен около Лозен за построяването на нов Студентски град чрез средства от оперативните програми или чрез публично-частно партньорство, заяви председателят на Съвета на ректорите на висшите училища проф. Ваньо Митев, който е и ректор на Медицинския университет в София, цитиран от БТА. Той каза, че ще представи това свое предложение на заседанието на Съвета на ректорите, което ще се състои на 5 април от 11 ч. в УНСС.

Проф. Митев уточни, че не е обсъждал предложението с Управителния съвет на Съвета на ректорите. На заседанието ректорите ще обсъдят мерките за подобряване на обществения ред в Студентския град в София. Поканени са министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов и председателят на парламентарната образователна комисия Огнян Стоичков, съобщи проф. Митев.

По думите му главният архитект на София Петър Диков заедно с други специалисти трябва да обсъдят къде има и друг подходящ терен за построяването на нов Студентски град. Този, който строи, трябва да плати цената на земята, която ще ползва, както и да се установи колко ще струват блоковете за студентските общежития и след колко години ще могат да останат изцяло за държавата или за общината, коментира проф. Ваньо Митев.

Според него Столичната община може да намери и друг подходящ терен, който да е толкова голям, за да побере сегашните 51 блокове с общежитията от Студентския град. На новия терен може да се построят и още нови блокове чрез публично-частно партньорство, смята председателят на Съвета на ректорите.

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Намериха терен за нов Студентски град”

  • Роро написа на 6 април, 2012, 7:14

    Никъде няма да ходим

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in