СУ и УНСС отказаха да заключат студентите си

Вечерният час отново остана мираж. Мерките за затягане на контрола в Студентски град така и не се състояха. Заповедта „Никой  да не бъде допускан да влиза в общежитията след 22:00 часа” също не беше спазена.

Вечерният час за студентите отново не бе въведен. Проверка на StudnetCity показа, че единствените блокове, които бяха заключени снощи, бяха семейните на СУ – 52 и 57, при това след 01:00 часа, а не както бе предвидено първоначално.

Блокове номер 17, 18, 41 и 42Б останаха отворени за всички живущи с карта през цялата нощ. Влизането на външни лица също не бе голям проблем.

УНСС също не заключи вратите на блоковете си, както си обещаха ректорите на среща преди няколко седмици. Пропусквателният режим в  38-ми и 53-ти не се различаваше по нищо от всеки друг ден. Всеки желаещ да посети приятел бе допускан в стаите, след като се регистрира при портиера, без значение от часа.

Таксата гост за всички, които се запишат преди 22 часа и останат през нощта отново остана само мираж и добро пожелание.

Единствено ТУ спази наредбата за затягане на контрола като „сложи катинар” на входните врати още преди няколко седмици.

Друга новост, кяото предложиха ректорите е паникбутон, свързан с полицията, който да бъде монтиран при портиера на всяко студентско общежитие. Така охраната, която обикновено е възрастен човек, щяла да може да реагира веднага, ако агресивен или пиян младеж му налети на бой.

Ще бъде назначен и етажен отговорник, който ще регистрира нарушенията в студентските блокове. Студентите ще бъдат предупреждавани и при повторно провинение – гонени от общежитие.

Димитър Василев

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

3 коментара за “СУ и УНСС отказаха да заключат студентите си”

  • Роро написа на 9 април, 2012, 7:06

    Не ни заключиха! йей 

  • АнН написа на 9 април, 2012, 9:58

    И ТУ не го заключват…….

  • Павел написа на 12 април, 2012, 9:01

    Ама вие сериозно ли ? Какви са тея глуспоти, все едно е нормално да ни заключат ! Не живеехме ли в демократична държава, не сме деца !!!

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in