Kючеци и гюбеци продължават да се леят от „затворената” дискотека на УНСС

  Въпреки че проф. Статев  са зарече пред медиите да затвори култовата дискотека „Ориент 33”, нещата продължават по старому. Чалготеката все така си функционира, като в нея ще се въртят кючеци и гюбеци и ще се лее обилно алкохол вероятно и през цялата Страстна седмица, в това число и на Разпети Петък, констатират с тревога в Сдружение ”Майки срещу насилието в Студентския град”.

След вълната от протести и обществено недоволство във връзка със заповед № 629 от 14 март 2012 г. на ректора на УНСС, с която той обяви търг с тайно наддаване за отдаване под наем на недвижим имот, който ще се „ползва за дискотека” и имаше за цел да служи за „удовлетворяване на социални контакти в извънучебно време”.

Ректорът на УНСС е набор 1955 и не би трябвало все още да има  проблеми с паметта по възрастови причини, отбелязват от Сдружението. А това ще рече, че проф. Статев едва ли от разсеяност е забравил да прекрати договорните си отношения с наемателите на въпросната чалготека.

Причината за поведението му и протакането очевидно е в желанието му и занапред да продължи да прибира наеми от нощния клуб, който той е настанил гостоприемно в имот на университета, смятат в Сдружението. Призивите от последните дни за вдигането на нов Студентски кампус в Лозен, които граничат с научната фантастика и целят да бетонират статуквото в Студентския град, също са от полза само и единствено за ректорите, които искат все така необезпокоявано да взимат сериозни наеми от чалгарниците и нощните заведения, категорични са в Гражданското сдружение.

Повече от ясно е, че в условия на световна финансова криза е абсурд да се харчат милиарди за строеж на нов кампус на 20 км от центъра на София, това е чиста химера, но усиленото популяризиране на този „проект” от страна на някои ректори реално цели да отклони вниманието на обществеността от нерадостната ситуация в Студентски град, за да могат и за в бъдеще ръководствата на големите университети да развиват необезпокоявано рентиерска дейност, категорични са в Сдружението.

Младите хора идват в Студентски град с нагласата да получат модерно, европейско образование, но уви, изведнъж попадат в среда, в която на почит са само чалга културата и чалга ценностите, което в крайна сметка в по-далечна перспектива води и до опростачване на нацията, заявяват с тревога активисти на Сдружението.

 

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Kючеци и гюбеци продължават да се леят от „затворената” дискотека на УНСС”

  • Лазо написа на 9 април, 2012, 7:03

    Кой му вярваше на този?

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in