Игнатов отново обеща да махне незаконните обекти в Студентски

Голям брой обекти в Студентски град са отдадени в нарушение на закона и заради това трябва да бъдат премахнати. Това заяви проф. Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката пред ТВ 7.

Игнатов заяви, че целта е да се внуши на ректорите, че след изтичане на договорите дейността на тези обекти трябва да се промени. Това са част от изводите в доклад по назначена проверка след смъртта на 19-годишния студент Марио Данчев. Министърът увери, че тази проверка е била регулярна, а не заради нещастния инцидент.

Сергей Игнатов даде и пример за много големи нарушения. „Има и тежки случаи на самонастаняване – такъв е случаят с дискотека „Плаза„. Ние сме собственици, но те не ни допускат там. Води се тежко дело“, твърди той.

Според министъра на образованието е много важно университетите да затегнат режима в общежитията, да има правила и ред. „На когото не му харесва има избора да отиде на квартира“, категоричен е Игнатов.

„Тези обекти са публична държавна собственост, но е казано, че трябва да се отдават по предназначение. Все пак това е университет, а обучението продължава и в общежитието. В големите университети само по поведението можеш да разбереш кой студент от кой колеж е“, добави още Сергей Игнатов.

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Игнатов отново обеща да махне незаконните обекти в Студентски”

  • Калин написа на 20 април, 2012, 10:13

    само обещания, обещания

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in