Алея на книгата в Студентски град правят Дартс нюз и кмета Дилчев

Алея на книгата ще се появи в навечерието на 24 май в Студентски град. Това стана ясно в библиотеката на бл.42 в неделя, където агенция Дартс нюз дари 400 книги на бъдещите висшисти. Съвместно с кмета на района Димитър Дилчев, който бе сред младите и книгите в почивния ден, агенцията ще организира изложение на открито в парка до УНСС. Различни издателства ще имат възможност да представят свои заглавия. Ще има и четения на открито с едни от най-популярните съвременни писатели.
Дилчев разговаря със студенти от различни университети, дошли в библиотеката, как да се решат проблемите с агресията и инцидентите в „най-младия град”. Трябва да се въведе ред в обшежитията, категоричен бе Дилчев. Кръчмите да затварят в 23 часа пък бе предложението на студентите.
Гости на събитието в бл.42 бяха писателят Калин Терзийски, зам. ректорът на Алма Матер доц. Милена Стефанова и мис България 2011 Ваня Пенева, чиято кауза е „Преоткрийте красотата на четенето”.
Българи в Америка ще събират книги, за да ги дарят на Студентски град в София. Инициативата е на модела Цвета Калейнска от Велико Търново, която живее и учи в Ню Йорк. Красивата българка се ангажира да популяризира кампанията на Дартс Нюз „Да напълним Стедунтски град с книги“ сред нашите сънародници в страната на неограничените въвможности, съобщи главната редакторка Венелина Стоянова.
Продължаваме да събираме книги с надеждата, че в Студентски град ще има не само чалготеки, но и нови, модерни библиотеки, допълни тя.
„От сърце ви благодарим, нека да ви се върнат добрите намерения“, каза шефката на библиотеката г-жа Гунка Васева, която прие книгите.

Етикети:

За автора:

е написал 93 статии в този сайт.

2 коментара за “Алея на книгата в Студентски град правят Дартс нюз и кмета Дилчев”

  • Теодор написа на 24 април, 2012, 13:32

    алея на книгата ? в студентски? ъъъъъъъъъъъъ?

  • Neli написа на 25 април, 2012, 11:26

    Е защо не, и в Студентски има хора, които обичат да четат….

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in