Станишев даде предложения за справяне с младежката безработица

На провелата се в Софийски университет лекция „Пътят на Европа за излизане от кризата” Сергей Станишев заяви, че може да предложи конкретни мерки за решаване на проблема с безработицата при младите хора. Както вече стана ясно в България тя е над 30%, а в страни като Испания и Гърция около 50%. Председателят на БСП предложи практиките да станат гаранция за студентите. Той поясни, че ако 4 месеца след завършването на образованието си студентът все още няма работа, държавата трябва един вид да го субсидира, да му даде възможност за практика, чрез която да се адаптира в професионалната среда. Другото предложение на Станишев е 10-те милиарда евро в резерва на Европейския социален фонд да бъдат предназначени за страни – членки с висока младежка безработица. По този начин могат да се отворят 2 млн. нови работни места.

Главен лектор и специален гост на събитието беше председателят на Европарламента Мартин Щулц. Той призова всички членки на европейския съюз да се борят, за да задържат младите хора в Европа. Според него 27-те държави-членки трябва да обединят силите си в борбата с масовата емиграция и да предложат на младите възможности и перспектива за развитие.

За автора:

е написал 93 статии в този сайт.

2 коментара за “Станишев даде предложения за справяне с младежката безработица”

  • жоро написа на 4 май, 2012, 8:18

    Станишев пък какво разбира

  • Carly написа на 27 юни, 2016, 23:46

    Är det inte så? Med Jantelagen? Det är ju KHKs antifans som bidrar mycket till den låga nivån i mångt och mycket. sedan har KHK en klick de "gau inte" supportrar som har den typiska mentaliteten som råder i området kring Karlskrona. Och det är sedan länge känt att det är gammalt groll mellan öst och väst i Blekinge. Som utnvsdssaelnk ser man tydligt den svenska avundsjukan. Jag lovar den finns.En på avstånd

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in