Детските площадки в Студентски град плачат за ремонт

Детските площадки в Студентски град плачат за ремонт и поддръжка.

Studentcity.bg направи проучване за състоянието на местата за игра на децата. С неголямо учудване установи, че с изключение на едно-две от съоръженията, катерушките в Студентски град имат нужда от подмяна, ремонт или дори отстраняване.

В квартала има поне седем-осем площадки за детски забавления.. Видимо оставени те тънат в бурени, между шумни заведения, олющени и счупени. Идеално място за подслон в топлите месеци на бездомните кучета.

Игрушките в Студентски град са стари, социалистически. Те наподобяват лодки, космически кораби. От онези социалистически метални съоръжения са, които никога няма да се счупят. Но люлките са откраднати, дъските им са изгнили, а пързалките са останали само метални конструкции. Подобна гледка е нито съблазняваща за децата, нито за родителите.

Детските площадки около семейните блокове са различна гледка. Катерушките зад 56 блок са любимо място за детска игра. Те са нови, красиви, безопасни. За да стигнеш до тях, не е необходимо да газиш в трева до коленете.

Тя е добрият пример, че в Студентски град не само се руши, а се и пази.

Да вземем пример от малките!

Мария Андреева


.

Етикети: ,

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Детските площадки в Студентски град плачат за ремонт”

  • Валентина Йовчева написа на 6 октомври, 2015, 6:30

    Това е безобразие. Знае се,че в квартала живеят само млади хора и семейства с много деца и да няма къде да заведеш детето си да поиграе. В следващия момент е пълно с дискотеки ,барове и всякакви съмнителни клубове

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in