Полицаи ще ловят спящи портиери в Студентски град

Столични полицаи са проверели 47 общежития в Студентски град, съобщиха от пресцентъра на МВР. Целта на проверките е била спазването на Закона за частната охранителна дейност. Служителите от охранителна полиция при СДВР и Седмо РУП са започнали инспекциите на 17 април и проверявали как се води документацията на охранителните фирми с лиценз за този вид дейност и дали служителите спазват пропускателния режим в обектите.

Драстични нарушения са констатирани в три случая. При една от нощните проверки в общежитие, влизайки във входа, полицаите установили, че вътрешната решетъчна врата била отключена, помещението на охраната тъмно, охранителят спял, а прозорчето на стаята му било отворено. При последвалата инспекция станало ясно, че 58- годишният охранител притежавал идентификационна карта със снимка и отличителни знаци, както и униформа, които не ползвал. Спазено било изискването за поставяне на табло, информиращо посетителите, че подлежат на проверка, установили полицаите. Документацията била водена изрядно. Служителите съставили констативен протокол и дали задължителни предписания на основание чл. 41 ал.2 т.3 от Закона за частната охранителна дейност, а пазачът е санкциониран с акт по чл. 30 ал. 1.

Полицейските служители се натъкнали на идентична ситуация в нощта на 6 май. Там 53- годишният охранител спял по време на работа, но носел униформа и идентификационна карта със снимка и отличителни знаци. И в този обект воденето на документацията било на добро ниво, констатирали полицаите. Служителите съставили констативен протокол със задължителни предписания.

novini.bg

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

Един коментар за “Полицаи ще ловят спящи портиери в Студентски град”

  • Lotta написа на 15 февруари, 2017, 15:56

    Great hammer of Thor, that is poewfrully helpful!

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in