Затягат процедурата за бригади

Затягат процедурата за летни бригади в САЩ. Това ще стане чрез промяна в регламента при подаване на документите. Новото е, че тази година американските консулства ще проучват легитимността на компании и фирми. Така студентите ще бъдат сигурни, че щом пристигнат в Америка, ще работят за коректни шефове, при предварително договорени условия. Допълнителна проверка ще има и коректността на данните, подадени от българите. Новите правила ще включват и проверяване на легитимността на местата за спане на бригадирите.

Новият регламент за контрол се е провел като пилотен проект у нас още в началото на годината. От месец насам, когато започна записването за бригадите през 2012-а, е в сила за всички държави, които изпращат студенти в САЩ. Разследването на една оферта за работа трае около 6-7 седмици, затова и одобряването на визи тази година ще отнема повече време. Студентите, които се стягат за бригада за следващата година, трябва да побързат с предаване на документите си. С около 100 лв. ще скочат таксите по програмите за заминаване за всеки, който подаде документите си след Нова година.За да могат да заминат, студентите трябва да платят програмата си, самолетния билет и да се заредят с джобни. Крайната сума е около 2000-2500 $. Посредническите фирми и американското консулство трябва да са проверили всички документи до края на март 2012-а. Ако голяма част от мераклиите да печелят в САЩ се забавят със заявките си, ще се струпа много работа, за които ще трябва наемане на допълнителен персонал. Най-добре е студентите да подадат документите още през ноември, за да може да им се договори работа, а през януари вече да имат разрешително.

Етикети:

За автора:

е написал 205 статии в този сайт.

2 коментара за “Затягат процедурата за бригади”

  • ivo написа на 4 декември, 2011, 9:26

    Ще видим сега как ще се отрази това затягане. :)

  • Sagar написа на 15 февруари, 2017, 14:53

    Hola: Me llama la atención el uso de glicerina.¿Es comestible la glicerina?Los postres con flores y las flores es sí son mis fa³icnaciÃsn.Gracias por la receta.Saludos desde México.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in