Настанителната кампания в СУ започва от 1 септември

От следващия месец започва настанителната кампания за новата академична година в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, информират от комисията за настаняване на СУ.

За втора поредна година студентите ще подават заявленията си електронно.

Срокът за подаване на заявления за новоприетите студенти е от 1 до 10 септември 2012, за студентите от горните курсове – от 1 до 16 септември. Класацията ще бъде обявена на 24 септември. Срокът за настаняване на новоприетите ще е от 24 до 29 септември, а за студентите от горните курсове- от 30 септември до 10 октомври, казаха още от комисията.

Кандидатстващите по социални критерии могат да подадат молба-формуляр на хартиен носител. Те имат шанс да направят това от 1 до 4 октомври, а класирането ще бъде обявено 8 октомври и до 10 октомври могат да се настанят.

Много важен елемент, който някои студенти забравят, е представянето на уверение пред домакините на съответния блок. Чрез този документ те доказват, че са записани за новата акдемична година.

Тук възниква въпросът къде ще живеят студентите,чиито заповеди за настаняване важат до 31 август 2012. От Комисията за настаняване успокояват, че могат да останат до настанителната кампания. За целта трябва да си платят наемите и консумативите за август. Плащането трябва да се извърши до 14 септември. В случай, че студентът не плати, губи правото си за участие в настанителната кампания.

Студентите, които тази година завършват бакалавърската си степен на обучение и няма да кандидатстват за магистърски програми, трябва да освободят стаите си 10 септември. Ако не го направят, ще им бъде начислена такса за ползване без основание.

Завършилите бакалавърска степен ,които ще кандидатстват за магистратури, трябва да минат през касите и там да информират, че са кандидат-магистри, както и ще платят наема и консумативите си.Крайният срок е 14 септември, допълниха от комисията.

Новоприетите магистри кандидатстват със средния успех от семестриалните изпити за 4.курс. До 20 октомври те ще представят 2 уверения. Едното е за записана магистърска степен, а другото е с успеха от 4. курс в бакалавърската степен.

Сроковете за настанителната кампания при докторантите са по-различни. Тези, които ще продължат да ползват общежитията през учебната 2012/2013, трябва да се явят на 3, 4 или 5 септември 2012 при комисията по настаняване и да представят служебна бележка за непрекъсната докторантура.

За автора:

е написал 93 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in