СУ притежава библиотека, общежития и стол в Студентски

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ притежава общежития, стол и библиотека в Студентски град, съобщи директорът на СБО Константин Марков. Броят на леглата, с които разполага СУ, е 6 300, разположени в 10-те блока на СУ в Студентски град. Тази година няма да се извършват цялостни ремонти, защото за последните 2-3 години финансирането на СУ не позволява подобни дейности. Но ще има поддържащи ремонти, допълни директорът на СБО.

Студентският стол номер 4 също е притежание на СУ. Някои столове в Студентски затварят през летния сезон, но добре познатата Четворка работи и през лятото. Въпреки че през горещия сезон  по-голямата част от студентите не са в Студентски град, столът работи с пълно работно време. Така се създава удобство на студентите, които предпочитат да се хранят там.

Алма Матер има и библиотека в Студентски град. Тя се намира до 42. блок. Студентите имат право на избор дали да се насладят на спокойната атмосфера в читалнята или да си вземат книги за вкъщи. Тази библиотека спестява много време и средства на студентите от СУ, които живеят в Студентски. Да знаеш, че библиотеката е пред блока и не е необходимо да се буташ в 280 до Ректората, си е удобно.

Етикети: ,

За автора:

е написал 93 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in