Без игрални зали до блоковете в Студентски град

Казина и игрални зали, които работят след 22 ч., да не могат да бъдат на по-малко от 100 метра от студентски общежития или вътре в тях. Това реши Народното събрание в четвъртък. Промените в закона за висшето образование, предложени от депутати от различни парламентарни групи, бяха подкрепени единодушно на първо четене в пленарната зала.

Работещите сега заведения, които не отговарят на новите условия, ще трябва да прекратят дейността си след изтичане на своя лиценз, издаден от Държавната комисия по хазарта.

Определя се статутът на студентското общежитие като вид жилищна сграда и тази дефиниция дава възможност за прилагане на специален режим, се посочва в мотивите.

С промените се забранява на вузовете да предоставят ползвано от тях имущество за откриване на игрални зали и казина по смисъла на Закона за хазарта, както и за заведения с работно време след 22 ч.

Министъръта на образованието вече ще извършва проверки поне веднъж на две години във всяко висше училище, което управлява имоти публична държавна собственост. При установено неизпълнение на препоръките за отстраняване на нарушенията в поставения срок (не по-дълъг от 3 месеца) той има право да предложи на министъра на финансите да спре държавните субсидии за социално-битови разходи, определени за съответната година за висшето училище.

Етикети:

За автора:

е написал 46 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in