Собственици на заведения: Не дискотеките са проблемът на Студентски град

Проблемът на СТудентски град не са дискотеките. Без заведения би било по-лошо. Така смятат собствениците на заведения от квартала. Те имаха възможвност да разяснят своите позиции по време на пресконференция в БТА, по повод поправките в Закона за висше образование.

Младите хора няма да спрат да се забавляват. Ако затворят заведенията, те ще продължат с купона по общежитията. Никой няма да може да учи и да спи нормално, смятат собствениците. Според тях престъпността в квартала не е по-голяма от други райони на София. Зад “необоснованата” атака, според собствениците, стоят икономическите интереси на тяхната конкуренция от центъра на столицата.

Представители на заведенията от Студентски град са се срещнали вчера с парламентарната комисия за образование и наука, но според думите им не са били изслушани. Измененията в Закона за висше образование вече са минали на първо четене. Те предвиждат да бъдат затворени игрални зали и нощни заведения в Студентски град, които се намират в общежитията и на 100 метра от тях. В имоти на ВУЗ-овете се забраняват и заведения за хранене и развлечения с работно време след 22 часа.

Цветан Манев

Етикети:

За автора:

е написал 46 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in