Студенти се състезаваха по правилно писане

Бъдещи журналисти се състезаваха по правилно писане в рамките на кампанията „Бъди грамотен“, организирана от Академика БГ.

По трима студенти представиха отлично своите университети – НБУ, УНСС и Софийския университет. Те решаваха тестове, съставени специално за проявата и включващи най-честите грешки. Тестовете бяха с номера 1, 2 и 3. Така всеки участник от отбора се състезаваше по един и същи тест с колегите си от конкурентните отбори.

След тестовете бяха зададени допълнителни задачи, в които право на участие имаше и публиката.

Надпреварата между отборите беше изключително оспорвана и те постигнаха еднакви резултати.  Участниците получиха грамоти и много награди. Спонсор на проявата беше Риск Инженеринг.

Ето и имената на студентите, показали отлични правописни умения: Веселин Кънчев, Калин Калоянов и Габриела Павлова от СУ “Св. Климент Охридски”, Микаела Мохармаян, Ани Качарава и Здравко Димитров от НБУ,  Звезделина Георгиева, Милен Миланов и Милена Василева от УНСС.

Всеки, който желае, може да провери тук знанията си чрез тестовете, които решаваха студентите. Публикуваме и верните отговори.

Кампанията “Бъди грамотен” продължава с Пролетния правописен маратон. На 24.05. той ще гостува в Габрово, а на 08.06. – във Варна. Тестове ще има за различните възрастови групи и всеки желаещ ще може да участва и да получи консултация.

Спонсор на поредното състезание по правилно писане между студенти по журналистика беше Риск Инженеринг АД.

Фотограф: BLINDSPOT

Етикети:

За автора:

е написал 46 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in