Младите предпочитат онлайн обучението пред стандартните лекции

Младите предпочитат онлайн обучението пред стандартните лекции. Това посочи в първия ден на IT седмицата проф. Валентин Кисимов, зам.-ректор по електронизацията на УНСС. Според него новите поколения търсят все по-атрактивните технологични форми на образование и комуникация.

Студентите днес са ориентирани към резултатност, те са уверени и амбициозни. Имат големи очаквания към преподаватели и работодатели и не се страхуват от предизвикателства, подчерта проф. Кисимов.

В първия ден на IT седмицата, организирана с подкрепата на VIVACOM, университетски  преподаватели и представители на МОМН обсъдиха темата „Технологии, наука и образование – визия за 21 век“. Зам.-министърът на образованието, младежта и науката Петя Евтимова поднесе поздравителен адрес  от името на министър Николай Милошев.

„Информационните и комуникационните технологии са ключов фактор за градивна промяна от една страна на начина на преподаване, учене и оценяване и от друга – на организацията и администрирането на учебния процес“, се казва в писмото на министър Милошев до участниците във форума.

За автора:

е написал 10 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in