Младежки икономически форум „Стартирай бизнес в България“

MIF_poster_trainings26-28 ноември 2013, Конгресен център, УНСС

Пет полезни и интерактивни обучения за студенти и всички млади хора, които искат да започнат собствен бизнес, ще се проведат в рамките на най-големия икономически форум за студенти и млади хора в България – МИФ „Стартирай бизнес в България“ 2013, в дните от 26 до 28 ноември.

Участниците във форума имат възможност да се запишат в тях до 20 ноември. Лектори ще бъдат специалисти от водещи компании в страната, с богат опит по темата на форума.

Първото от обученията  – „Пътят за осъществяване на бизнес идеите ни“ е насочено към всички млади хора, които искат да имат собствен бизнес, но нямат идея или екип, с които да стартират. Едни от лидерите в областта – Ембриоо Инкубатор са подготвили за участниците симулация, чрез която младите предприемачи ще имат възможност да преминат през главните етапи на стартирането на бизнес, изправяйки се пред нелеката задача да защитават собсвените си идеи пред комисия от евентуални инвеститори.

“Стартиране на бизнес с нулев бюджет” е следващата тема от програмата на младежкия форум. Уъркшопът ще се проведе в 2 панела, които целят да отговорят на някои важни въпроси свързани с темата за стартиране на бизнес. Обучението ще се води от Георги Георгиев – Бизнес развитие в Web and Events и автор на Sashov.com, който не само ще насочва начинаещите предприемачи по пътя на реализирането на техните идеи, но и ще обменя с тях личен и професионален опит от истинския свят на бизнеса.

Една от най-големите консултантски компании, специализирани в разработката и управлението на проекти по европейски програми. – Енпром, също ще бъде един от специалните гости на младежкия форум. Утвърдени нейни представители ще фокусират вниманието на младите студенти върху представянето на успешно реализирани проекти, приоритетите на новия и настоящия програмен период и редица други въпроси, свързани с усвояването на средства и евро финансиране. Участниците ще бъдат разделени на екипи, като всеки един ще разработи стратегия за финансиране на бизнес начинание с европейско финансиране.

Изключително интересен уъркшоп очаква участниците в МИФ „Стартирай бизнес в България”по време на третия ден от форума. Един от основните партньори на събитието – Карол Инвестмънт, е подготвил няколко реални казуса, които студентите ще трябва да решат, давайки идеи как 5 реални фирми да се справят със съществуващите пред тях проблеми. Основната идея на уъркшопа е да покаже, че предприемаческия дух и мислене са необходими не само при стартиране на бизнес, но и в по-следващите етапи на жизнен цикъл на компанията. Карол Инвестмънт ще постави своите участници в ситуация, в която те вече са създали бизнес и трябва да предприемат действия за запазването и развитието му. Какви ще са те – зависи изцяло от тях самите.

Обучението “За генезиса и успеха на бизнес идеята” пък ще покаже на участниците в него с какви рискове и трудности могат да се сблъскат по пътя на успеха и колко добре трябва да е оформена идеята, за да има шанс  да бъде позиционирана.

На 28 ноември 2013г. от 13:00 до 16:00 The Business Institute ще въведе участниците на МИФ 2013 в симулация на реална ситуация, където те ще трябва да изминат по пътя за постигане на успех на идеите си!

Повече информация относно програмата на обученията по време на Младежки икономически форум можете да откриете на www.mif.unwe-sc.org , както и на фейсбук страницата на събитието – https://www.facebook.com/miforum

Напомняме, че за участие в обученията на Младежкия икономически форум е необходимо да се попълни предварителна регистрационна форма на сайта на събитието, като форумът е отворен за студенти от всички университети. Крайният срок за записване е 20 ноември.

 

За автора:

е написал 46 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in