Най-лошата дума за парола е „парола”

Думата „парола” оглавява списъка на 25-те най-лоши интернет пароли, които хората обичайно използват. Втората най-често използвана парола е „123456”. Според проучването, извършено от SplashData, тези две пароли са най-лесно разгадаеми от хакерите, които се опитват да влязат в нечия поща или Facebook профил. Други пароли, които влизат в списъка, са „abc123”, „обичам те” и „маймуна”.

 
Миналия месец от Facebook признаха, че хакери разбиват стотици хиляди страници в социалната мрежа всеки ден. Специалисти по сигурността заявиха, че данните предизвикват голямо безпокойство и че хората трябва да бъдат по-предпазливи, когато избират паролите си в интернет. На всеки 24 часа във Facebook се регистрират над 1 милиард влизания, от които 600 000 са на измамници, опитващи се да получат достъп до съобщения, снимки и друга лична информация на даден потребител

Експертите са на мнение, че близо 30% от хората онлайн използват една и съща парола за всички акаунти, които притежават в мрежата. Този факт значително улеснява хакерите, в опитите им да контролират цялата уеб идентичност на определен човек.

Препоръчителната дължина на паролата е от 8 и повече символа. Съветът на специалистите е да се използват разнообразни знаци в паролите – букви, числа и когато е възможно – специални символи. Сред другите препоръки е да се използват интервали и долни черти и най вече да не се използва една и съща парола или потребителско име за няколко различни сайта.

Етикети:

За автора:

е написал 93 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in