Майсторски класове на Софийско бизнес училище в НБУ

Майсторските класове на лятното издание на Софийското бизнес училище ще обучават бъдещите лидери на България и региона как да преодоляват предизвикателствата в контекста на глобалните икономически и политически тенденции.

Световноизвестни учени и бизнес лидери ще представят вижданията си за управлението на актуалните икономически и финансови рискове, свързани с развитието на  Европейския съюз, Азия и Украйна, и вариантите за действие на България и българския бизнес по време на майсторските класове на Софийското бизнес училище. В продължение на седем дни – от 28 юни до 4 юли в Нов български университет – екип от международно признати учени и утвърдени ръководители в корпоративното и държавно управление ще дискутират съвременните предизвикателства и реакциите на Азия  и Европа, последиците от украинските събития за ЕС и НАТО, глобалната война на валутите, бъдещето на еврото, съвременната структурна криза, наложителните реформи в банковия сектор, китайската икономическа мечта, динамиката в бизнес моделите на Корея, икономическата криза в Европа и на Балканите. Под научното ръководство на проф. Николай Неновски и доц. Емил Калчев програмата тази година ще акцентира върху Азия, като темите ще бъдат интерпретирани от доказани в тази област преподаватели – професорът по икономика от Тексаския университет и познавач на китайската икономика Кирил Тошков, геостратегическият анализатор, практикуващ в САЩ, Алекс Алексиев, бизнес консултантът и преподавател в университета Ханкук  в Южна Корея Бионг Жоо Ким. Останалите известни имена са: професорът по икономика от университета в Торино Енрико Коломбато; професорът по международни отношения Динг Чун от университета във Фудан (Шанхай) и директор на Центъра за европейски изследвания; признатият реформатор и бивш министър на икономиката на Грузия Каха Бендукидзе; участващият за трета поредна година Гордън Кер – финансов консултант и инвестиционен банкер в Кобдън Партнърс (Лондон), както и д-р Пирита Сорса – ръководител на икономическото звено за Европа, Индия и Австралия в ОИСР и бивш представител на МВФ в България. Третото издание на Софийското бизнес училище отново ще послужи за среща и обсъждане на „академичните“ теми с водещите корпоративни лидери на България, което придава уникална практична полезност и значимост на програмата.

По традиция в работата на училището ще участват и ключови лектори от партньорските организации на форума – мозъчните тръстове Instituto Bruno Leoni (Италия), Le Studium(Франция) и Cobden Partners (Лондон), както и водещи руски експерти. По концентрацията на знания и информация, по дълбочината на представяне и формата на комуникация Софийското бизнес училище няма аналог в България и в региона.

 

Основната цел на майсторските класове е да предложат интерактивна платформа на представителите на българската държавна, академична и бизнес общност за различни гледни точки към глобалните икономически и финансови рискове, за различни мнения относно възможните сценарии за развитие на рисковите групи, като така подпомогнат  изграждането на адектватни институцонални и личностни реакции на държавно, корпоративно и обществено равнище. Високата степен на познавателна полезност предполага и задължителна подготовка за участие, поради което се изисква всеки от участниците в майсторските класове да  премине през внимателен подбор и да покрие минимум от подготвителни теми с оглед гарантиране на капацитет за активно участие, възприемане на знания и провокиране на идеи и решения.

Желаещите да участват трябва да имат като минимум завършена бакалавърска степен и да владеят отлично английски език. Заявки за участие в майсторските класове се приемат до 16 юни. Поради ограничения брой места с предимство при одобряване ще са първите, подали документи, кандидати.

Завършилите участници получават сертификат от Софийското бизнес училище, а най-активните – препоръки от неговите научни ръководители.

Софийското бизнес училище в неговото лятно издание и ексклузивни месечни лекции се организира съвместно от Реформ Юнион Клуб и Нов български университет за трета поредна година, като в миналогодишните издания лектори са били световни авторитети от ранга на проф. Лешек Балцерович, проф. Кевин Дауд, руския писател Виктор Ерофеев, анализаторa от American Enterprise Institute Стивън Хейуърд и др.

За автора:

е написал 95 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in