НБУ и БАЧУ подписаха меморандум за сътрудничество

Г-жа Милка Славчева от името на Българска асоциация на частните училища и доц. д-р Пламен Бочков от името на Нов български университет подписаха Меморандум за сътрудничество в областта на образованието и научноизследователската дейност.

Доц. д-р Пламен Бочков, Ректор на Нов български университет,  изтъкна, че и двете организации имат пред себе си една много важна задача – да превърнат частното образование във фактор за промяна.

Заедно с Меморандума, на 18. юни беше обявен и конкретният годишен План за изпълнение, който включва 9 конкретни дейности, сред които: създаване на Ученически клуб за наука и изкуства; на Дискусионен клуб по въпросите на образованието; създаване на условия студенти от НБУ да провеждат практиките и стажовете си в частните училища – членове на БАЧУ; Дискусионен ученически форум за гражданско образование и инициативи към БАЧУ да се превърне в обща проява с подкрепата на студенти на НБУ; Организиране на конкурс за рисунка на екологична тема и подреждане на изложба на най-добрите рисунки в НБУ; Традиционният фолклорен преглед „Нашите корени”, който ежегодно БАЧУ организира с голям успех, да получи научнометодическа подкрепа от НБУ; Да се организират ежегодни проследяващи изследвания за реализацията на възпитаниците на частните училища – членове на БАЧУ, и на НБУ.

Официални гости на събитието бяха представители на Министерство на образованието и науката, на Столична община, на Инициативен родителски комитет.

За автора:

е написал 95 статии в този сайт.

Един коментар за “НБУ и БАЧУ подписаха меморандум за сътрудничество”

  • Shermaine написа на 26 август, 2014, 19:12

    It’s a plasruee to find someone who can think so clearly

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in