Световноизвестни учени и бизнес лидери ще насочат „Поглед отвъд ЕС: Азия“

Нов български университет, съвместно със Реформ Юнион Клуб, организира Трето софийско бизнес училище на тема: „Поглед отвъд ЕС: Азия“ с подзаглавие „Глобални стопански и финансови рискове тяхното управление“.
Лятното училище стартира на 28.06 до 04.07.2014 г.  в залите на Университета. Нов български университет събира водещи учени и бизнес лидери, за да анализират икономическите тенденции и геостратегическите рискове вследствие на събитията в Украйна

Майсторските класове на лятното издание ще обучават бъдещите лидери на България и региона как да преодоляват предизвикателствата в контекста на глобалните икономически и политически тенденции.
Световноизвестни учени и бизнес лидери ще представят вижданията си за управлението на актуалните икономически и финансови рискове, свързани с развитието на  Европейския съюз, Азия и Украйна и вариантите за действие на България и българския бизнес. В продължение на седем дни екип от международно признати учени и утвърдени ръководители в корпоративното и държавно управление ще дискутират съвременните предизвикателства и реакциите на Азия  и Европа, последиците от украинските събития за ЕС и НАТО, глобалната война на валутите, бъдещето на еврото, съвременната структурна криза, наложителните реформи в банковия сектор, китайската икономическа мечта, динамиката в бизнес моделите на Корея, икономическата криза в Европа и на Балканите.
Под научното ръководство на проф. Николай Неновски и доц. Емил Калчев програмата тази година ще акцентира върху Азия, като темите ще бъдат интерпретирани от доказани в тази област преподаватели – професорът по икономика от Тексаския университет и познавач на китайската икономика Кирил Тошков, геостратегическият анализатор, практикуващ в САЩ, Алекс Алексиев, бизнес консултантът и преподавател в университета Ханкук  в Южна Корея Бионг Жоо Ким.

Останалите известни имена са: професорът по икономика от университета в Торино Енрико Коломбато; професорът по международни икономически отношения и директор на Центъра за европейски изследвания към Академията за обществени науки в Шанхай Сю Минчи; признатият реформатор и бивш министър на икономиката на Грузия Каха Бендукидзе; участващият за трета поредна година Гордън Кер – финансов консултант и инвестиционен банкер в Кобдън Партнърс (Лондон), както и д-р Пирита Сорса – ръководител на икономическото звено за Европа, Индия и Австралия в ОИСР и бивш представител на МВФ в България.

Третото издание на Софийското бизнес училище отново ще послужи за среща и обсъждане на академично ниво на актуални теми с водещите корпоративни лидери на България, което придава уникална практична полезност и значимост на програмата.

За автора:

е написал 95 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in