В галерия УниАрт ще разгадават „Кодовете на социализма в постсоциализма“

В Галерия УниАрт на Нов български университет ще бъде представен сборникът “Кодовете на социализма в постсоциализма” на 26. юни от 17 часа.

Организатори на събитието са Издателски център на НБУ и департамент „Изкуствознание и история на културата“. За водещи на представянето са поканени проф. д-р Христо Тодоров, заместник-ректор по качеството и акредитацията на НБУ и д-р Гергана Дончева от Института за балканистика с Център по тракология “Проф. Александър Фол” към БАН. Съставител: доц. д-р Наталия Христова

Сборникът включва статии резултат от научноизследователския семинар на департамент „Изкуствознание и история на културата“ в НБУ, проведен през пролетния семестър на 2012 г. Обект на изследването са някои устойчиви прояви и характеристики на съвременното българско политическо и публично пространство, които авторите търсят и извеждат.

Проследяват се промените в интелектуалните позиции, разкриват се причините и начините на реконструиране на антологичното и мемоарното творчество, представят се видовете театрална символна деконструкция на комунизма, презентират се постсоциалистическите визии за изобразителното изкуство. Анализирани са и променените социални роли на жените, поставен е въпросът за гражданското образование в училище, проблематизирана е темата за социализма като модернизационен процес.

За автора:

е написал 95 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in