Британски университети влизат в битка за български студенти

Университети на мъгливия Албион влизат в люта битка за студенти от България, пише вестник „Сънди Таймс“, цитирано от БГНЕС.

Британските вузове се надпреварват да привличат студенти от Източна Европа, въпреки съмненията, че могат да се появят проблеми с връщането на студентските заеми.

Догодина се очаква да се премахнат ограниченията за броя на желаещите да учат в местните университети, пише още „Сънди Таймс“. Изданието се позовава на Лес Ебдън, директор на правителствената служба за справедлив достъп до учебните заведения. Той отбелязва, че трябва да се направи опит да се наберат повече студенти от Европейския съюз. Една от причините за привличането на повече чуждестранни студенти е демографският спад на Острова.

Лес Ебдън казва, че макар и ограниченията още да не са премахнати, някои частни специализирани фирми вече набират големи бройки студенти от страни като Румъния и България.

Лондонският имперски колеж, Бристолският и Манчестърски университети са сред вузовете, които проявяват най-голям интерес.

 

За автора:

е написал 95 статии в този сайт.

Един коментар за “Британски университети влизат в битка за български студенти”

  • Kartika написа на 22 май, 2016, 2:33

    Very nice post!

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in