Район „Студентски“ с две празнични инициативи

На 17 септември, по случай Деня на София, Район „Студентски“ даде начало на първото от серия спортни събития, обединени в кампанията „Спортът е за всички“.  Турнир по тенис на корт за деца за  „Купата на Кмета на район „Студентски“  и демонстративен мач по тенис в инвалидни колички и демонстрационни игри по крикет на маса са предвидени за първото издание на инициативата.

На събитието присъстваха зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев, ректорът на НСА – Пенчо Гешев, генералният секретар на Федерацията по тенис – Катерина Генова,  световната шампионка – Симона Пейчева и др.

Официалните лица не само приветстваха участниците в турнира по тенис и демонстрационната игра по крикет на маса, а и се включиха в игрите. На финала имаше почерпка с торти, а на децата бяха раздадени купи и медали.

Събитието се проведе с подкрепата на Българската федерация по тенис на кортовете на НСА. В състезанието по тенис взеха участие деца от различни столични клубове. В игрите участваха и деца от Медицинския център за деца с проблеми в развитието (с детска церебрална парализа).

По случай празника район „Студентски“ ще проведе още едно събитие – „За София с любов“. Под тази шапка са обединени различни инициативи – концерт с участието на вокални любителски състави, занимателни игри и музика. Мероприятието ще се проведе в парк „Студентски“, до детската площадка от 16:30 ч.

 

За автора:

е написал 46 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in