Продължават ли студентските практики от МОН и през тази година?

Продължават ли платените стажове по проект „Студентски практики“ е несъмнено въпрос, който се питат много от студентите, които не успяха да се запишат през изминалата академична година.

В периода 2013/2014 се проведоха студентски практики във всичките 51 висши училища в България. Условията за реализиран стаж бяха студентът да е редовен или задочно учещ и да проведе обучение в рамките на 240 работни часа. Практиката се възнаграждава със сума от 480лв, а цялата сума, предвидена за проекта, се равнява на 60 милиона лева.

Въпросът е ще се повтори ли това и тази година. На питането ни Боряна Коларова, ръководител отдел „Информация и връзки с обществеността“ в Софийския университет, отговори, че в момента, за съжаление, е спряно финансирането по проекта. Надеждата, обаче не умира, защото тя сподели още, че все пак се очаква да бъдат отпуснати пари, заради миналогодишния успех и ефективността на инициативата.

Студентските практики се оказват чудесно начало за младия студент и начин да опита от вкуса на желаната професия, за това очакваме проектът да бъде подновен за всички, които имат желание да получат знания, подплатени с реална практика!

За автора:

е написал 95 статии в този сайт.

Един коментар за “Продължават ли студентските практики от МОН и през тази година?”

  • Wanita написа на 28 юни, 2016, 0:13

    Yepa ahi ATAQUE ESPECIAL ATAQUE SIGILOSO POR LA ESPALDA!!! Me acuerdo de cuando aquel mentalista demando a pokemon por poner su nombre a uno de los susodichos ( o me lo he inventado? Despues de CUATRO, 4, FOUR horas moviendo muebles en mi salon de pinypon para jugar al puto quinec, ya no se ni donde estan los vis&2juegode#8o30;

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in