Русенският университет налага промени в програмата си през учебната 2015/2016

За учебната 2015/2016 година ще се извърши прием след средно образование в 52 специалности, от които две са нови, една е с променено наименование и обновено учебно съдържание. Поради демографския срив държавната поръчка е намалена със 150 места, при което Русенският университет ще посрещне 2400 нови студенти през тази година. Това съобщи ръководството на учебното заведение.

Университетът е стартирал процедура по акредитиране на ново професионално направление Национална сигурност , към което спадат двете нови специалности – Евроатлантическа и глобална сигурност и Сигурност за граждани и собственост в трансгранична среда. Приемането на документи за обучение по тях ще се извършва само при получаване на положителна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация.

Друга нова специалност, по която ще се обучават студентите, е Интернет и мобилни комуникации, която е преименуваната и обновена специалност „Телекомуникационни системи“. Очаква се на есен да бъде открита и специалност „Кибер сигурност“.

Отново към обучение в Русенския има голям интерес от чуждестранни граждани, като вече се обучават двама виетнамци и трима индийци. Обучение ще започнат и 18 граждани на Непал, а от университета очакват повишаване на интереса от страна на Индия.

Ректорът проф. Христо Белоев увери, че продължава работата по подобряване на материалната база в учебното заведение. Дори в момента се санират сгради и се провеждат ремонтни дейности по корпусите, довършва се спортната зала и 3 спортни игрища. Във всички лекционни зали вече има и мултимедийна техника.

За автора:

е написал 95 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in