Нейра Чехич, едно от топ лицата на телевизия Bloomberg, ще модерира дискусия за финансовото образование в България

Нейра Чехич, която всяка вечер от студиото на телевизия Bloomberg в Лондон прави специален коментар за зрителите на България он ер, пристига за първи в София, за участие в конференцията Образование и бизнес – Финансовото образование за устойчива икономика.

Конференцията се организира за втора поредна година, като част от мащабното сътрудничество на световния медиeн гигант Bloomberg TV и националната телевизия България он ер и с активното участие на Инвестор.бг.

На 11 май 2015 година, трите водещи икономически медии ще съберат в София, управленци, хора на образованието, бизнеса, неправителствения сектор, работодателските организации и медиите, за да търсят вярната посока към устойчива икономика. Дискусията по една от основните теми – за необходимостта от ранно финансово образование, ще бъде модерирана от Чехич.

Нейра Чехич е журналист от Bloomberg TV в Лондон. Всеки ден тя обобщава новините от европейските капиталови пазари, топ бизнес и икономически събития от деня за България он ер , Bloomberg TV Индонезия, Bloomberg TV Индия, Bloomberg TV Монголия и Bloomberg HT (Турция). Чехич изготвя и седмични бизнес обзори за Sky Австралия и Monocle радио.

Нейра Чехич е пътувала из цяла Европа, отразявайки различни икономически теми – от продажбата на Nokia до цената на бургер от стволови клетки. Редовно отразява и срещите на европейските финансови министри и лидери в Брюксел, където директните й въпроси към бившия италиански министър председател Марио Монти изведоха новини за редица новинарски компании.

Преди да се присъедини към Bloomberg, Нейра е работила за радио Би Би Си в бюрото в Париж. Има следдипломна квалификация по бизнес журналистика от университета в Кардиф и магистратура (с отличие) по класически и модерни езици от университета в Оксфорд.

Тя е и един от журналистите, които първи казаха: Добър ден на зрителите в България! след сключването на ексклузивния договор за партньорство между България он ер и Bloomberg TV през 2013.

Повече за програмата на конференцията и информация за миналогодишния форум Образование и бизнес – На един език ли говорят теорията и практиката, ще намерите в секцията Образование на http://www.bgonair.bg, както и на сайта http://www.edu-business.info.

За автора:

е написал 95 статии в този сайт.

Остави коментар

Можете да вземете своя граватар от тук!

© 2019 StudentCity.bg. Всички права запазени!
developed by dilana.in